Albert Cuypmarkt Wereldbekend
Albert Cuyp

Albert Cuyp

 

Het begon in 1995.De Albert Cuyp verkeerde in zorgelijke toestand.Het functioneerde allemaal niet meer zo goed en de omzetten daalden flink.Toen was daar het heuglijke nieuws.De gemeente had grootse en voortvarende plannen om de markt uit het slop te halen en een tweede jeugd te bezorgen.

Mijn vreugde kende geen grenzen,toen er een Adviescommissie werd samengesteld uit vertegenwoordigers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel,de Albert Cuyp Belangen­vereniging en nog enkele zeer wijze personen.Ik kon rustig gaan slapen,aan mijn toekomst werd professioneel gewerkt.

 

Het werd 1996.Het aanvalsplan was klaar.De marktplaatsen werden vergroot van 3 naar 4 meter,er kwam een duurzame,zeer kostbare bestrating en in de grond verzonken elektriciteitspa­len.Hoewel een enkeling zich zeer kritisch opstelde,klonk het mij als muziek in de oren en in de volle overtuiging,dat binnen afzienbare tijd mijn inkomsten omhoog zouden vlie­gen,nam ik een tweede hypotheek op mijn huis.

 

Toen kwam 1997.Het besluit werd definitief.Nog even door een lastige tijd heen vanwege de opbreking van de straat,doch  daarna lag een gouden toekomst voor mij.Sommige dwarsliggers waar­schuwden voor de eventuele gevolgen,maar ikzelf begon voor­zichtig te dromen van een leuk weekendhuisje in Drente.

 

We landen aan in 1998.De herinrichting was achter de rug,de nieuwe situatie trad in werking en ik had qua inkoop een forse investering gedaan,want nu ging het gebeuren.

En daar stond ik dan met al mijn gewekte verwachtingen!

Dagen,weken,maanden verstreken en behalve dat mijn markt-en kramengeld verhoogd werd,gebeurde er n